Konkurs: Twój przepis dla restauracji Grand Sal w Wieliczce

Konkurs: Twój przepis dla restauracji Grand Sal w Wieliczce

Zobaczenie dania własnego pomysłu w menu fantastycznej restauracji – marzenie chyba każdej osoby, która chociaż trochę interesuje się gotowaniem. A co powiedzielibyście na możliwość przygotowania tej potrawy w restauracyjnej kuchni pod okiem profesjonalnych kucharzy, którzy chętnie podzielą się z Wami swoją wiedzą i zdradzą trochę kuchennych sekretów? No i komu nie marzyłby się pobyt w ekskluzywnym hotelu?

Powiem Wam, że już dziś możecie zrealizować te marzenia! Wystarczy, że weźmiecie udział w konkursie, który Okolice Palnika organizują wspólnie z restauracją Grand Sal oraz Kopalnią Soli w Wieliczce. Puśćcie wodze fantazji i zaproponujcie danie, które Waszym zdaniem będzie pasowało do jesiennej karty restauracji Grand Sal.  Za inspirację może posłużyć Wam aktualne menu restauracji, które znajdziecie tutaj 

Konkurs: Twój przepis dla restauracji Grand Sal w Wieliczce

Co dokładnie należy zrobić?

O tym, że Wieliczka słynie z soli nie trzeba chyba nikomu przypominać, dlatego też chyba nikogo nie zdziwi fakt, iż to właśnie ona pojawia się w wielu przepisach kucharzy z Grand Salu i także ona jest motywem przewodnim naszego konkursu.

Podejdźcie kreatywnie do tego produktu i pozwólcie sobie nawet na szaleństwa. Zapewniam Was, że można ją bardzo ciekawie wykorzystać – znacznie ciekawiej niż formułka „sól, pieprz do smaku”, którą znajdziemy w każdym przepisie. Przygotujcie ciekawe i niebanalne danie z wykorzystaniem soli wielickiej. Proponowany przepis prześlijcie na adres: scisowska@o2.pl w tytule wpisując „Twój przepis dla restauracji Grand Sal”. Możecie również załączyć zdjęcia danej potrawy chociaż nie jest to warunek konieczny.

Nietypowe danie główne, przystawka a może nawet deser (tak, także i w tym wypadku możecie wykorzystać sól!)? Macie szerokie pole do popisu. Jest tylko jedno ograniczenie, bo przecież musicie poczuć się jak prawdziwi restauratorzy. Koszt wszystkich składników na 1 porcję nie może przekroczyć 30 zł. Oczywiście nie każemy Wam tutaj wyceniać szczypty pieprzu – chodzi przede wszystkim o te główne składniki takie jak mięsa, owoce, warzywa itd. W swoim zgłoszeniu zamieście informację o szacunkowym koszcie jednej porcji.

Pełną treść regulaminu znajdziecie tutaj.

Co możecie wygrać?

Oczywiście zamieszczenie Waszego dania w jesiennym menu restauracji Grand Sal to nie jedyna nagroda jaką dla Was przewidzieliśmy.

Nagroda za zajęcie I miejsca obejmuje:

Pobyt w czterogwiazdkowym hotelu Grand Sal dla dwóch osób (nocleg z kolacją i śniadaniem), bilety na zwiedzanie Trasy Górniczej oraz Trasy Turystycznej w Kopalni Soli w Wieliczce oraz możliwość ugotowania zwycięskiej potrawy wraz z kucharzami restauracji Grand Sal. Zwycięski przepis zostanie umieszczony w jesiennej karcie restauracji oraz opublikowany na stronie Kopalni i blogu.

Nagroda za zajęcie II miejsca obejmuje:

Dwa bilety na zwiedzanie Trasy Górniczej oraz dwa bilety na zwiedzanie Trasy Turystycznej w Kopalni Soli w Wieliczce. Zestaw solnych upominków oraz publikacja przepisu na blogu oraz na stronie Kopalni.

Nagroda za zajęcie III miejsca obejmuje:

Dwa bilety na zwiedzanie Trasy Turystycznej w Kopalni Soli w Wieliczce, zestaw solnych upominków oraz publikacja przepisu na blogu i stronie Kopalni

Sprawy organizacyjne:

Konkurs trwa od 26.08.2014 r. do północy 16.09.2014 r.

Jedna osoba może zgłosić nieograniczoną liczbę przepisów.

Uczestnictwo w konkursie oznacza akceptację regulaminu.

Zgłoszenia konkursowe wysyłajcie na adres: scisowska@o2.pl w tytule wpisując „Twój przepis dla restauracji Grand Sal”.

Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w osobnym poście na blogu najpóźniej do 30.09.2014 r.



KOMENTARZE