Kokosowy pudding chia z malinami

Kokosowy pudding chia z malinami

Apogeum mody na nasiona chia przeszło gdzieś obok mnie. Oczywiście, zaopatrzyłam się w nie przy pierwszej nadarzającej się okazji, ale potem rzuciłam je w kąt, zapomniałam i dokopałam się do nich dopiero przy okazji ostatnich porządków.

Co się okazało? Że całkiem sporo straciłam. Więc, jeśli wy też znajdujecie się w gronie osób, które nie próbowały nasion chia, koniecznie nadróbcie zaległości! Ten pudding będzie doskonały na pierwszy raz!

Przepis na kokosowy pudding chia z malinami

  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 4 łyżki nasion chia
  • Łyżeczka miodu
  • garść świeżych malin
  • mięta do dekoracji

Jak zrobić pudding chia z malinami?

Nasiona chia wymieszaj z mleczkiem kokosowym. Dodaj miód i dokładnie wymieszaj. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj przez ok minutę.

Gorącą masę przełóż do pucharków, a następnie odłóż w chłodne miejsce, aby zastygła (najlepiej na noc).

Tuż przed podaniem udekoruj pucharki malinami rozgniecionymi widelcem oraz listkami świeżej mięty. (możesz również wykorzystać domową konfiturę malinową lub dżem malinowy z wiśniówką)



KOMENTARZE