Jajka faszerowane musem awokado

Jajka faszerowane musem awokado

Jeśli macie ochotę poeksperymentować w święta i zaserwować podczas śniadania wielkanocnego coś więcej niż tradycyjne jajka z chrzanem, mam dla was kolejny, świetny przepis. Jajka z musem awokado z pewnością przypadną wam do gustu – wyglądają pięknie, a do tego ich przygotowanie jest wyjątkowo proste. To co? Robimy? 

Przepis na jajka faszerowane z musem awokado

Składniki:

  • 6 jajek 
  • 1 duże, dojrzałe awokado
  • pół niedużej cebuli
  • 1 papryczka chili
  • pół garści listków bazylii
  • sól, pieprz

Jak zrobić jajka z musem awokado?

Jajka ugotuj na twardo. Wystudź je, ale nie obieraj w całości ze skorupki – stłucz czubek i oskub jajko tylko do połowy.

Przy pomocy łyżeczki wybierz całe żółtko oraz część białka i włóż je do miksera. Dodaj obrane awokado, cebulę, bazylię oraz papryczkę chili (pozbądź się nasionek, jeśli nie chcesz, żeby mus był zbyt ostry).

Następnie przełóż mus do wydrążonych wcześniej jajek, w tym celu możesz użyć łyżki lub rękawa cukierniczego. Udekoruj jajka listkami bazylii i cała robota już za nami :)



KOMENTARZE