Nadziewane bagietki z mozzarellą

Nadziewane bagietki z mozzarellą

Potrzebujemy

  • 3 podłużne bułki
  • 1 czerwoną paprykę
  • 3 jajka
  • 6 plasterków ulubionej szynki
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 nieduża cebula
  • pół łyżeczki bazylii
  • szczypta soli i  nieco większa szczypta pieprzu

Z każdej z bułek odcinamy „daszek” tak aby postały łódeczki. Wydrążamy środki, robiąc miejsce dla naszego farszu.

Farsz przygotowujemy mieszając roztrzepane jajka z pokrojoną drobno papryką, cebulą i szynką. Doprawiamy ziołami. Wydrążone wcześniej środki bułek miksujemy, aby przypominały nieco bułkę tartą. Dodajemy je do farszu. Dokładnie mieszamy, a następnie wypełniamy nim nasze łódeczki.

Zapiekamy ok. 5-10 minut w 180 stopniach. Następnie na każdej bułce układamy plastry mozzarelli i zapiekamy kolejne 5 minut.



KOMENTARZE