Shake migdałowo-bananowy

Shake migdałowo-bananowy

Nazwijcie mnie marzycielką, ale ciągle wierzę, że te wielkie upały w końcu nadejdą (i to szybko!), a ja będę mogła w końcu wygrzewać się na balkonie.

Póki co niewiele wskazuje na to, że w najbliższych dniach za oknem zrobią mi się Bahamy dlatego postanowiłam działać sama i raczę się różnymi specjałami które przypominają mi o lecie.

Na samym początku tej stawki jest ten cudowny shake, który przygotuje nawet dziecko, a z chęcią wypije każdy :)

Potrzebujemy:

  • 3 banany
  • 2 szklanki mleka (być może trochę więcej zależy od wielkości bananów i gęstości jaką chcecie uzyskać)
  • 3/4 szklanki płatków migdałowych
  • skórka starta z połówki cytryny
  • skórka starta z 1 limonki
  • sok z 1 limonki
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki kakao

 

Banany zamrażamy, a następnie po kilku godzinach miksujemy je z mlekiem, skórką z cytryny, sokiem z limonki i brązowym cukrem.

1/3 masy bananowej mieszamy z kakao. Wylewamy ją na dno pucharków w których będziemy serwować shake. Następnie dopełniamy Białą masą. Na wierzchu posypujemy prażonymi migdałami oraz skórkami z limonki i cytryny wymieszanymi z łyżeczką brązowego cukru.



KOMENTARZE