Śniadanie w słoiku

Śniadanie w słoiku

Idealny sposób na majówkowe śniadanie w plenerze. Jeśli nie usypiecie sobie na szczycie takiej górki jak jak słoik bez problemu można zakręcić i zabrać ze sobą w drogę. Z resztą to dobry pomysł nie tylko od święta, ale też do wykorzystania w pracy i na uczelni.

Dzisiaj zdecydowałam się na chłodzącą wersję letnią.

Na dno słoiczka wysypujemy pokruszone ciastka Belvita z orzechami.

Potem układamy warstwę bananów pokrojonych w plasterki. Kolejna warstwa to lekko zmrożony  jogurt naturalny wymieszany z łyżeczką miodu i posiekanymi listkami mięty. Następna warstwa to mus malinowy, który powstał ze zmiksowanych malin.

Następnie znów powtarzamy warstwę jogurtową i ciasteczkową. Dzieło wieńczą orzechy włoskie i banany.

Jeśli chcemy bardziej uczcić weekend to gałka lodów na szczycie z pewnością nie będzie przeszkadzać :)



KOMENTARZE