Shake migdałowo-bananowy
Póki co niewiele wskazuje na to, że w najbliższych dniach za oknem zrobią mi się Bahamy dlatego postanowiłam działać sama i raczę się różnymi specjałami które przypominają mi o lecie.
Na samym początku tej stawki jest ten cudowny shake, który przygotuje nawet dziecko, a z chęcią wypije każdy :)
Potrzebujemy:
- 3 banany
- 2 szklanki mleka (być może trochę więcej zależy od wielkości bananów i gęstości jaką chcecie uzyskać)
- 3/4 szklanki płatków migdałowych
- skórka starta z połówki cytryny
- skórka starta z 1 limonki
- sok z 1 limonki
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżeczki kakao
Banany zamrażamy, a następnie po kilku godzinach miksujemy je z mlekiem, skórką z cytryny, sokiem z limonki i brązowym cukrem.
1/3 masy bananowej mieszamy z kakao. Wylewamy ją na dno pucharków w których będziemy serwować shake. Następnie dopełniamy Białą masą. Na wierzchu posypujemy prażonymi migdałami oraz skórkami z limonki i cytryny wymieszanymi z łyżeczką brązowego cukru.
KOMENTARZE