Imbirowy mus z mango

Jeśli jednak macie chwilkę czasu, wrzućcie go do zamrażalnika na jakiś czas. Będzie to idealne zwieńczenie każdego obiadu, albo po prostu niewinna przekąska gdy przyjdzie do Was ochota na coś słodkiego :)
ps. mango możecie też zastąpić np. melonem
Potrzebujemy:
- 150 g mango
- Sok z 2 limonek
- 2 łyżki miodu
- 4 łyżki śmietany 36%
- 4 łyżki mascarpone
- 3-4 łyżki imbiru kandyzowanego
- 2 łyżeczki posiekanej świeżej mięt
- 2 łyżeczki posiekanej świeżej melisy
Śmietanę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy do niej mascarpone, pure z mango, sok z limonek, miód, imbir pokrojony w niewielkie kawałki oraz posiekaną melisę i miętę. Delikatnie mieszamy, uważając by zachować puszystość śmietany.
Przed podaniem mus zmrażamy godzinę.
KOMENTARZE