Nadziewane bagietki z mozzarellą

Potrzebujemy
- 3 podłużne bułki
- 1 czerwoną paprykę
- 3 jajka
- 6 plasterków ulubionej szynki
- 1 kulka mozzarelli
- 1 nieduża cebula
- pół łyżeczki bazylii
- szczypta soli i nieco większa szczypta pieprzu
Z każdej z bułek odcinamy „daszek” tak aby postały łódeczki. Wydrążamy środki, robiąc miejsce dla naszego farszu.
Farsz przygotowujemy mieszając roztrzepane jajka z pokrojoną drobno papryką, cebulą i szynką. Doprawiamy ziołami. Wydrążone wcześniej środki bułek miksujemy, aby przypominały nieco bułkę tartą. Dodajemy je do farszu. Dokładnie mieszamy, a następnie wypełniamy nim nasze łódeczki.
Zapiekamy ok. 5-10 minut w 180 stopniach. Następnie na każdej bułce układamy plastry mozzarelli i zapiekamy kolejne 5 minut.
KOMENTARZE