Jajka faszerowane musem awokado

Przepis na jajka faszerowane z musem awokado
Składniki:
- 6 jajek
- 1 duże, dojrzałe awokado
- pół niedużej cebuli
- 1 papryczka chili
- pół garści listków bazylii
- sól, pieprz
Jak zrobić jajka z musem awokado?
Jajka ugotuj na twardo. Wystudź je, ale nie obieraj w całości ze skorupki – stłucz czubek i oskub jajko tylko do połowy.
Przy pomocy łyżeczki wybierz całe żółtko oraz część białka i włóż je do miksera. Dodaj obrane awokado, cebulę, bazylię oraz papryczkę chili (pozbądź się nasionek, jeśli nie chcesz, żeby mus był zbyt ostry).
Następnie przełóż mus do wydrążonych wcześniej jajek, w tym celu możesz użyć łyżki lub rękawa cukierniczego. Udekoruj jajka listkami bazylii i cała robota już za nami :)
KOMENTARZE