Domowe tacos z szarpanym kurczakiem

Domowe tacos z szarpanym kurczakiem

Domowe tacos zawsze sprawdzają się rewelacyjnie. Nie dość, że z ich przygotowaniem poradzi sobie nawet dziecko, to ich jedzenie jest prawdziwą frajdą. Co więcej, domowe tacos to doskonałe rozwiązanie na imprezę – przygotujcie kilka farszów i sals, a całą resztę pozostawcie gościom. Niech się bawią i mieszają smaki wedle własnego uznania!

Dzisiaj przedstawiam wam mój ulubiony wariant – tacos z szarpanym kurczakiem – Jeśli go spróbujecie, z pewnością nie będziecie już chcieli sięgać po żadne sklepowe gotowce.

I jeszcze jedno! Prawdziwe, meksykańskie tacos podaje się w miękkiej tortilli, a nie tak jak na amerykańskich filmach – w twardej skorupce w kształcie podkowy ;)

Przepis na domowe tacos z kurczakiem

Składniki:

Jak zrobić domowe tacos z kurczakiem?

Jeśli masz już gotowego kurczaka i tortille, właściwie większość pracy jest już za tobą. Jeśli korzystasz z gotowych tortilli, podgrzej każdą z osobna z obu stron na suchej patelni, tak aby lekko się przypiekła i pojawiły się na niej niewielkie plamki.

Posiekaj drobno cebulę oraz kolendrę. Ananasa pokrój w kostki, a limonki w ósemki. Twaróg rozkrusz w palcach lub przy pomocy widelca.

Na każdą z tortilli wyłóż porcję kurczaka, posyp cebulą, ananasem i serem. Na samym końcu skrop tortillę sokiem z limonki i oprósz kolendrą. Możesz też wszystkie składniki zostawić w miseczkach, tak aby goście mogli sami skomponować swoje tacos.



KOMENTARZE