Kulki bounty – trufle kokosowe. Szybki deser trzy składniki

Przepis na: kulki bounty – trufle kokosowe. Szybki deser
Potrzebujemy:
- szklankę wiórek kokosowych
- 3/4 tubki waniliowego mleka skondensowanego
- tabliczka gorzkiej czekolady
Jak zrobić kulki bounty – trufle kokosowe. Szybki deser
Zalej wiórki kokosowe 2 szklankami wody. Gotuj do momentu, aż wiórki zmiękną i wchłoną większość wody. Po tym czasie odciśnij nadmiar płynu na sitku. Wymieszaj wiórki ze skondensowanym mlekiem i odstaw na 1,5 godziny do lodówki.
Gdy masa będzie całkowicie wystudzona, uformuj z niej nieduże kulki. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie przy pomocy łyżeczki zanurz w roztopionej czekoladzie każdą z kulek. Odstaw je w chłodne miejsce. Gdy czekolada stężeje, kulki kokosowe nadają się do zjedzenia. Smacznego!
KOMENTARZE