Obłędny, śródziemnomorski kuskus

Potrzebujemy:
- ¾ szklanki kaszy kuskus
- Szklanka bulionu warzywnego
- 50 g świeżego szpinaku
- 100 g pomidorów suszonych
- Łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Ząbek czosnku
- 75 g łososia wędzonego na zimno
- 50 g sera koziego
Kuskus zalewamy gorącym bulionem, tak by został zakryty na ok. 1 cm. Przykrywamy naczynie i odstawiamy na 5 minut, aż cały płyn zostanie wchłonięty. Na patelni rozgrzewamy oliwę i lekko podsmażamy na niej czosnek. Dodajemy oczyszczony szpinak smażymy ok. minuty, by liście zmiękły. Gotowy kuskus mieszamy ze szpinakiem. Dodajemy suszone pomidory pokrojone w paseczki, łososia porwanego na mniejsze kawałki oraz grudki sera koziego.
KOMENTARZE