Szaszłyki z roladek drobiowych

Potrzebujemy
- 4 piersi z kurczaka
· Sól morska
· 8 plasterków szynki crudo
· Bazylia świeża
· świeży tymianek
· 100 g suszonych pomidorów
· Oliwa z oliwek
Każdą z piersi kurczaka myjemy i przekrawamy na pół. Rozbijamy, by były równe i dosyć cienkie. Na każdą z piersi wykładamy plaster szynki, oraz łyżkę zmiksowanych suszonych pomidorów. Rozsmarowujemy, układamy po kilka plasterków bazylii oraz tymianku. Kurczaka zwijamy w roladki i odstawiamy na ok. godzinę.
Po tym czasie roladki kroimy na 2 centymetrowe plasterki. Nabijamy je na patyczki, które wcześniej ok. godziny moczyliśmy w wodzie. Szaszłyki skrapiamy oliwą z oliwek i grillujemy ok. 10 minut z każdej strony.
KOMENTARZE