Spaghetti z pesto z rzodkiewki

Potrzebujemy (2 porcje)
- 200 g makaronu spaghetti
- pół słoiczka pesto z liści rzodkiewki – przepis ->tutaj
- łyżka ziaren sezamu
- łyżka czarnuszki
- kilka rzodkiewek drobno pokrojonych w drobną kostkę.
Tak jak zapowiadałam nie ma tutaj zbyt wiele filozofii. Wystarczy, że makaron ugotujemy (wiecie jak to się robi przecież świetnie – wrzątek + sól + 8 minut, które makaronowi powinno w zupełności wystarczyć). Zachowajcie tylko ok. pół kubka wody z gotowania makaronu.
W międzyczasie na suchej patelni uprażcie ze sobą sezam i czarnuszkę. Wystarczy kilka chwil, aby sezam lekko się zezłocił, a czarnuszka puściła zapach.
Teraz już tylko mieszanie. Makaron mieszamy z pesto tak by dokładnie go obtoczyło. W miarę potrzeby, żeby był „luźniejszy” podlewamy wodą z gotowania. Dodajemy pokrojone rzodkiewki, a przed podaniem posypujemy mieszanką ziarenek
KOMENTARZE