Szybkie spaghetti z sosem pomidorowym

Wykłady i szał zakupów. Po tym potrzeba tylko jednego, czyli czegoś, czego przygotowanie trwa tyle, ile ugotowanie makaronu, a w tym jestem specjalistką. Przed wami szybkie spaghetti z sosem pomidorowym, które zawsze smakuje wspaniale.
Przepis na szybkie spaghetti z sosem pomidorowym
Składniki na szybkie spaghetti z sosem pomidorowym
- 150 g makaronu spaghetti
- 1 średniej wielkości cebula
- 1 czerwona papryka
- 5 pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- szczypiorek
Jak zrobić szybkie spaghetti z sosem pomidorowym
Rzeczony makaron leci do wrzątku ( jestem tak leniwa, że nawet wodę na makaron gotuję w czajniku elektrycznym), a na patelni lądują posiekana cebula z czerowną papryką. Miękną i się złocą. Za chwilę po to samo wpadną tam pieczarki pokrojone w plasterki i czosnek, posiekany, bo nie mogę dorobić się wyciskarki. A teraz nowość w mojej kuchni i jednocześnie odkrycie sezonu, czyli pomidory w puszce. Do tej pory w tej kwestii byłam strasznie ortodoksyjna i uważałam, że z puszki to co najwyżej farba, a nie pomidory, ale myliłam się i składam samokrytykę. I jeszcze przyprawy! Ale nie szalałam i dodałam sól, pieprz i zioła prowansalskie.
Kiedy już to wszystko wymieszałam, zachciało mi się uczcić wiosnę i sypnęłam własnoręcznie wyhodowanym szczypiorkiem (strasznie jestem z niego dumna, że aż nie chcę go jeść). W zasadzie lepiej byłoby z bazylią, ale ta z mojego parapetu jakoś nie chce zacząć rosnąć..
Zobacz też inne przepisy na makaron:
Makaron ryżowy z wieprzowiną Sos boloński Makaron z marchewki z prażoną ciecierzycą i sosem imbirowym Sałatka z wędzonym kurczakiem i tortellini Orientalna wołowina z spaghetti z warzyw Spaghetti z cukinii z pieczoną ricottą i pomidorami
Zobacz najnowsze przepisy:
- Przekąska z filo
- Gnocchi z cukinią
- Placki z halloumi
- Roladki lasagne ze szpinakiem
- Szparagi w cieście filo