Szybkie spaghetti z sosem pomidorowym

Szybkie spaghetti z sosem pomidorowym

Wykłady i szał zakupów. Po tym potrzeba tylko jednego, czyli czegoś, czego przygotowanie trwa tyle, ile ugotowanie makaronu, a w tym jestem specjalistką. Przed wami szybkie spaghetti z sosem pomidorowym, które zawsze smakuje wspaniale.

Przepis na szybkie spaghetti z sosem pomidorowym

Składniki na szybkie spaghetti z sosem pomidorowym

  • 150 g makaronu spaghetti
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 5 pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • szczypiorek

Jak zrobić szybkie spaghetti z sosem pomidorowym

Rzeczony makaron leci do wrzątku ( jestem tak leniwa, że nawet wodę na makaron gotuję w czajniku elektrycznym), a na patelni lądują posiekana cebula z czerowną papryką. Miękną i się złocą. Za chwilę po to samo wpadną tam pieczarki pokrojone w plasterki i czosnek, posiekany, bo nie mogę dorobić się wyciskarki. A teraz nowość w mojej kuchni i jednocześnie odkrycie sezonu, czyli pomidory w puszce. Do tej pory w tej kwestii byłam strasznie ortodoksyjna i uważałam, że z puszki to co najwyżej farba, a nie pomidory, ale myliłam się i składam samokrytykę. I jeszcze przyprawy! Ale nie szalałam i dodałam sól, pieprz i zioła prowansalskie.

Kiedy już to wszystko wymieszałam, zachciało mi się uczcić wiosnę i sypnęłam własnoręcznie wyhodowanym szczypiorkiem (strasznie jestem z niego dumna, że aż nie chcę go jeść). W zasadzie lepiej byłoby z bazylią, ale ta z mojego parapetu jakoś nie chce zacząć rosnąć..

Zobacz też inne przepisy na makaron:

Zobacz najnowsze przepisy:



KOMENTARZE