Przepisy na faszerowane jajka – 7 pomysłów

Przepisy na faszerowane jajka – 7 pomysłów

Faszerowane jajka można podawać w wielu wariantach. Zawsze wszystkim smakują i w ekspresowym tempie znikają z talerzy. Sprawdzą się nie tylko na wielkanocnym stole, ale będą również wyśmienitą (a co najważniejsze: łatwą do przygotowania) przekąską dla gości na różnego rodzaju przyjęciach i spotkaniach.

Oto moje ulubione przepisy na faszerowane jajka, które zdecydowanie warto zapamiętać.

1. Siła prostoty: jajka faszerowane z musztardą

Musztarda bez wątpienia należy do niedocenianych składników. Raczej rzadko odgrywa główną rolę w różnego rodzaju potrawach, ale warto to zmienić. Wybierając przepisy na faszerowane jajka, nie zapomnij o tym z nadzieniem z musztardy i pietruszki. Z pewnością nie raz zagoszczą na twoim stole.

2. Przepisy na faszerowane jajka: z pieczarkami i tymiankiem

Grzyby i jajka to świetne połączenie, które niezbyt często pojawia się na naszych stołach. Tymczasem jajka z nadzieniem z duszonych pieczarek będą wręcz idealną przekąską na wielkanocny stół.

3. Dla fanów nieoczywistych smaków – jajka z curry

Jeśli lubisz niecodzienne połączenia, jajka faszerowane z curry z pewnością przypadną Ci do gustu. Wystarczy nieduża ilość tej aromatycznej przyprawy i kilka minut roboty, aby przygotować przekąskę, którą pokochają twoi goście.

4. Przepisy na faszerowane jajka: z suszonymi pomidorami

Przepisy na faszerowane jajka należą do jednych z moich ulubionych. Są nie tylko pyszne, ale również wymagają minimalnego nakładu pracy. Wystarczy tylko kilka minut i roboty i macie efektowną przekąskę na każdą okazję.

5. Faszerowane jajka na wielkanocny stół: z chrzanem i szynką

Oto kwintesencja Wielkanocy – jajka nadziewane chrzanowym farszem z szynką wręcz idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Najlepiej od razu zrobić większą porcję, ponieważ znikają z talerzy dosłownie w mgnieniu oka.

6. Przepisy na faszerowane jajka : wiosenna wariacja

Ta prosta przekąska doskonale łączy w sobie wszystkie wiosenne smaki. Nowalijki tworzą orzeźwiający i wyjątkowo smaczny farsz, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno wam, jak i waszym bliskim.

7. Dla miłośników koloru: różowe jajka

Oto idealny dowód na to, że nawet tradycyjne jajka z majonezem można podać w ciekawej formie. Gwarantuję, że różowe jajka spodobają się nie tylko małym księżniczkom. Doskonale smakują, ale także idealnie sprawdzą się w roli ozdoby wielkanocnego stołu.

8. BONUS: Fałszywe jajka – wielkanocny deser

Co prawda nie są to tradycyjne, wytrawne jajka nadziewane, jednak warto o nim pamiętać, kompletując przepisy na faszerowane jajka. Do złudzenia je przypomina i aż trudno uwierzyć, że tak naprawdę to przepyszny deser czekoladowy. Z pewnością zrobi furorę na świątecznym stole, zwłaszcza gdy Wielkanoc wypada w okolicy Prima Aprilis.

Zobacz też inne przepisy na Wielkanoc

Zobacz też nowe przepisy



KOMENTARZE